Robin Persson tog sig igenom tunneln på en luftmadrass. Foto: Privat

Den kreative paddlaren: ”Tog en uppblåsbar ananas och en paddel”

Uppdaterad
Publicerad

När Robin Persson mötte översvämningen på tågstationen såg han bara en utväg: blåsa upp sin ananas och paddla genom den vattenfyllda gångtunneln. Nu har videon fått ett stort genomslag.

– Jag arbetar som resurspedagog. Då jobbar jag kreativt med barnen, så det är väl ett bra exempel, säger Robin Persson.

Det var under tisdagen som det regnade kraftigt i Skåne, något som ledde till flera översvämningar. Den östra delen av Åkarps station blev översvämmad, och därför fick de resenärer som skulle åka till Lund använda sig av ersättningsbussar.

Förberedde sig kvällen innnan

Men det accepterade inte Robin Persson. Han tog en uppblåsbar ananas och en paddel under armen och paddlade genom gångtunneln.

– Jag såg kvällen innan att det var översvämningar, och då kom jag på att jag hade den här ananasen och en paddel så jag tog med dem för säkerhets skull, säger Robin Persson.

På andra sidan tunneln väntade byggarbetare som hjälpte Robin att ta sig upp, som sedan kunde ta sitt tåg.

– Jag kom i tid till mina underbara elever, säger han.

Kom du torr till jobbet?

Ja, det gjorde jag faktiskt. Jag var lite fuktig men det torkade bort snabbt. Så jag kom torr och i tid till eleverna, säger Robin Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer