Foto: TT

Rökgranat kastades in på fritidsgård

En rökgranat kastades in genom nödutgången på en fritidsgård i Tomelilla på torsdagseftermiddagen, skriver Ystads Allehanda.

– Vi satt här och plötsligt började det pysa och väsa och komma rök. Jag såg ett cylinderformat föremål och tog det och kastade ut samma håll som det kom in, då såg jag ytterligare en på parkeringen på baksidan av fritidsgården, säger Ken Håkansson, samordnare på fritidsgården, till tidningen.

Personalen tömde fritisgården där ett tjugotal personer befann sig och verksamheten stängde efter händelsen. Inget likande har tidigare hänt, enligt Ken Håkansson men nu förs diskussioner om att nödutgången ska bevakas av personal eller av väktare, eller att verksamheten ska stängas.

Polisen har varit på plats och tagit rökgranaterna i beslag. Ingen har kommit till skada. Ett tjugotal personer fick lämna fritidsgården i Tomelilla efter att en rökgranat kastats in genom nödutgången.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer