Region Skånes kulturpris 2019 går till regissören Ronny Danielsson. Foto: TT

Ronny Danielsson får Region Skånes kulturpris

Publicerad

Malmöregissören Ronny Danielsson tilldelas Region Skånes kulturpris 2019. Priset på 100 000 kronor delas ut till konstnärer som bidrar till förnyelse och utveckling av kulturlivet.

Med ett digert yrkesliv som frilansande regissör och drygt 110 produktioner i bagaget tilldelas Malmöregissören årets upplaga av Region Skånes kulturpris.

Så här lyder kulturnämndens motivering:

”Region Skånes kulturpris 2019 sätter ljuset på en djärv mästare i scenframställning. Han kombinerar det storslagna med det intima i scenkonst som både underhåller och utmanar. Proffs och amatörer står ofta sida vid sida när han med osviklig känsla för nyanser gestaltar berättelser på scenen.

Med ett inkluderande arbetssätt, energi och värme har han regisserat allt från stora musikaler på operahus till experimentella, normbrytande teaterföreställningar på otraditionella spelplatser.

Region Skånes kulturpris 2019 tilldelas regissören Ronny Danielsson, som med sin orubbliga tro på scenkonstens kraft skapar upplevelser som går rakt in i människors hjärtan, såväl i Skåne som övriga Sverige och Norden.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer