Foto: SVT/Per Lärka

”Vi förtjänar att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska nykomlingen LB07 föll mot topplaget FC Rosengård i sextondelsfinalen i svenska cupen.

– Det var kul, men det var tufft. Jag tycker ändå att vi gör en bra match, säger LB07:s målvakt Emma Lind till SVT Nyheter Skåne.

FC Rosengård ställde upp med många toppspelare, medan LB07 hade flera spelare på semester. Trots det var spelet jämt, och stundtals såg det ut som att LB07 var laget som skulle ta hem matchen.

– Jag tycker att vi förtjänar att vinna den här matchen. Vi skapar mer, trots att vi ligger lite lågt. Man måste spela taktiskt, säger Emma Lind.

Starka chanser

LB07:s forward Sophie Sundqvist hade goda chanser att faktiskt göra ett mål, eller två.

– Jag hade två klara som ska sitta. Jag känner mig trött i kroppen och har inte fokuset där, säger hon.

Trots det slutade matchen 1-0, efter att Ella Masar gjorde matchens enda mål för FC Rosengård i åttionde minuten.

Ingen ville spela

Matchen skulle ha spelats redan i oktober, men klubbarna kom överens om att skjuta fram matchen för att den inte skulle krocka med Rosengårds Champions League-schema. Rosengård hade hoppats på att flytta matchen ännu en gång, till februari, men fick nej av tävlingkommitén.

LB07 hade hoppats på att kunna marknadsföra Malmöderbyt ordentligt, men det lyckades inte eftersom datumen ändrades in i det sista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.