– Det är en klart intressant spelare, säger förbundskapten Peter Gerhardsson om Rosengårds Hanna Bennison. Foto: Johan Nilsson TT

Rosengårds Hanna Bennison kan bli en av VM-spelarna

Publicerad

Under matchen mellan Rosengård och Piteå på onsdagskvällen satt förbundskapten Peter Gerhardsson på Malmö IP:s läktare. På plan fanns Rosengårds 16-åriga supertalang Hanna Bennison.

Under torsdagskvällen kommer de 23 spelare som får åka till fotbolls-VM i Frankrike i sommar att presenteras. Rosengårds Hanna Bennison kan bli en av dem.

– Det är en klart intressant spelare, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till TT.

Den här säsongen har 16-åriga Bennison startat i fem av sex matcher för Rosengård och svarat för ett mål. Hon är navet i det svenska F17-landslaget och fick precis innan årets allsvenska premiär göra debut i U23-landslaget.

Någon samling med A-landslaget har 16-åringen dock aldrig gjort. Både SVT:s expert Daniel Nannskog och Rosengårds sportchef Therese Sjögran anser att mittfältaren bör få en plats i truppen.

– Jag har sett väldigt mycket matcher i år och sett henne också. Sedan hur aktuellt det är, det får vi se, säger Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.