Tora Tomasdottir varnar för halka när temperaturen sjunker efter en regnig onsdag. Foto: TT/SVT

Ruskväder i Skåne – följs av halka

Publicerad

Temperaturen pendlar runt nollan, och det kommande dygnet kommer regnet att ösa över skåningarna.
– Det kommer kall luft bakom regnet som kan göra torsdagen till ett halt dygn, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på SVT.

Det finns risk för att måndagens vägförhållanden gör repris senare i veckan.

På tisdagseftermiddagen och under onsdagsdygnet kommer regn, rusk och stignade temperaturer prägla skånevädret. Natten mot torsdag däremot följs regnskurarna av kall luft.

– Det är ännu oklart när temperaturen kommer att komma under noll, men regn som faller på kalla vägar kan leda till riktigt halt väglag, säger Tora Tomasdottir.

Ännu finns ingen klass 1-varning utfärdad för Skåne, men däremot för närliggande län. Där varnar man även för snöfall, men enligt SVT:s meterolog kan man inte se att det kommer att snöa i Skåne.

– Kanske i den allra nordligaste orten i Skåne, men det ser tyvärr inte ut att bli någon pulka den här gången, säger Tora Tomasdottir.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer