I vindbyarna är det svårt att stå still vid hamnen i Trelleborg Foto: SVT / TT

Så klarade Skåne ovädret

Flera tåg är fortfarande inställda, Öresundsbron har under natten varit avstängd och SOS har fått larm om lösa föremål som virvlat omkring. Men på det stora hela har skåningarna klarat sig bra genom den första höststormen.

Kraftiga vindar på upp emot 25 meter per sekund drog in över Skånes under onsdagskvällen och SMHI gick ut med en klass 1-varning, vilket innebär att det finns risker för att det blir störningar för allmänheten.

Flera Pågatåg är fortfarande inställda på sträckorna Eslöv – Teckomatorp  – Helsingborg, Malmö Hyllie – Ystad och Ystad – Simrishamn. Liksom Öresundstågen mellan Kristianstad och Karlskrona är också inställda.

Bussar har satts in för att ersätta pendlartrafiken och först på torsdag eftermiddag räknar Skånetrafiken med att alla tåg ska gå som vanligt igen.

Öresundsbron var helt stängd fram till 01 natten till torsdag.

Enligt EON var 127 av deras kunder utanför Höör strömlösa sedan ett träd fallit på en elledning.

– Trots de hårda vindarna har det varit en förhållandevis lugn natt, säger Pernilla Schoug, kommunikationschef på EON.

Från den danska sidan rapporteras det att alla broar är öppna men att flera vägar är översvämmade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer