Patrik Jönsson, Sverigedemokraterna. Foto: Jonas Ekströmer /TT

SD kommer sannolikt att stödja förslaget

Publicerad

Patrik Jönsson (SD), regionråd i Region Skåne säger på fredagen att de är ”försiktigt positiva” till det rödgröna styrets förslag om att Simrishamns sjukhus tas över i offentlig regi.

– Jag har inte sett förslaget i sin helhet men i stora drag är vi försiktigt positiva.

Förslaget om att Simrishamns sjukhus ska övergå i offentlig regi, presenterades av Region Skånes rödgröna minoritetsstyre på en presskonferens i Simrishamn på fredagen.

Men om förslaget ska bli verklighet, måste de rödgröna få stöd av något parti från Alliansen eller från Sverigedemokraterna.

– Om man tar över sjukhuset i egen regi, har man också möjlighet att utveckla Hälsostadskonceptet som man gjort i Ängelholm. Det skulle vara mycket vunnet för Österlenborna. Då kan man utveckla vården för de äldre och de multisjuka, till exempel, säger Patrik Jönsson (SD), regionråd i Region Skåne, till SVT Nyheter Skåne.

Patrik Jönsson anser att Simrishamns kommun inte är det bästa stället att driva privat sjukvård på och välkomnar därför det rödgröna initiativet.

– Vi kommer sannolikt att biträda det här förslaget, säger Patrik Jönsson (SD).

Projekt Hälsostaden

Visa

Projektet är ett samarbete mellan kommunen, primärvården och specialistvården i Ängelholm.

Totalt 600 personer är involverade i projektet varav 500 arbetar på sjukhuset, 65 i kommunen och 35 i primärvården.

Projektets övergripande mål är att öka tillgängligheten, erbjuda vård och omsorg på rätt nivå samt förbättra patientflödet mellan de olika parterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer