Helmuth Petersén (SD). Foto: SVT

SD har blivit lovade att få igenom sju motioner

Publicerad

Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att styra i Trelleborg den kommande mandatperioden. Men för att få igenom detta har de lovat Sverigedemokraterna att få igenom sju motioner.

Sverigedemokraterna, som i valet blev största parti i kommunen, kommer att få igenom sju motioner, varav några tidigare avslagits i kommunfullmäktige:

– Jag har fått det löftet, att direkt få igenom sju motioner, säger Helmuth Petersén (SD).

Vad kan det röra sig om för förslag?

– Moderaterna här i Skåne vill behandla alla lika, oavsett var de kommer ifrån. I dag har vi till exempel förtur för flyktingar i kommunala bostadsköer, och det har vi jobbat emot. Och så tycker Sverigedemokraterna också, säger Mikael Rubin (M).

Konkret vilka fler motioner det rör sig om vill de inte gå in på.

Kristdemokraterna, som ska sitta med och styra kommunen, har inte varit med i dessa förhandlingar.

– Vi har inte på något vis samtalat med Sverigedemokraterna, utan detta är ett samarbete med Moderaterna och vi ska styra med en borgerlig politik i Trelleborgs kommun, säger Erik Lundström (KD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.