SD-vilde startar nytt parti

Publicerad

YSTAD | Interna bråk inom Sverigedemokraterna i Ystad slutade med att den mångårige SD-medlemmen Lars Rosenberg blev politisk vilde. Nu tänker han starta ett nytt parti Ystaddemokraterna.

– Vi ska köra den politik som Sverigedemokraterna gick ut med att de skulle ha, men aldrig hade. Vi ska ta upp deras fallna mantel, säger Lars Rosenberg till Sydnytt.

Hans kritik mot Sverigedemokraterna handlar om att han tycker det är ett toppstyrt parti som kör över personer som inte rättar sig i ledet. Och relationen med de kvarvarande tre SD-ledamöterna i fullmäktige i Ystad är minst sagt frostig.
– Vi hälsar inte på varandra och kommenterar inte nåt som den andre gör, säger han.

Inom några månader räknar han med att det nya partiet är startat. Den stora skillnaden mot Sverigedemokraterna är att det nya partiet kommer ha något mindre fokus på invandringsfrågan.
– Målet är att Ystadsborna ska känna sig säkra inför ålderdomen, vi ska värna de äldre och ta fasta på frågor som direkt berör Ystadsborna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer