• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Träningspasset hålls direkt efter arbetet. Foto: Edina Halilovic

Se när bilverkstaden i Trelleborg förvandlas till gym

Uppdaterad
Publicerad

Friskvårdsbidrag, obligatorisk träning på arbetstid eller flera aktitiveter under året. Vad arbetsplatser erbjuder sina anställda för att få rörelse i vardagen skiljer sig åt. I en bilverkstad i Trelleborg håller exempelvis verkstadschefen i ett träningspass varje torsdag.

Träningspasset är gratis för personalen och hålls direkt efter arbetet, men det är alltså inte under betald arbetstid. Flera av de anställda är med varje vecka.

– Jag hör att unga killar har lite ont i ryggen och så, och då tycker jag att vi behöver röra på oss mer, säger verkstadschefen Anna Kralj i klippet ovan.

Verkstadschefen Anna Kralj håller i träningspasset en gång i veckan. Foto: Edina Halilovic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trelleborg

Mer i ämnet