Golden retriever-valpar stals från en kennel utanför Kristianstad. Valparna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Arkivbild. Carrie Antlfinger

Sex golden retriever-valpar stulna i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En kennel utanför Kristianstad har utsatts för ett grovt rån. Sex golden retriever-valpar stals under onsdagsmorgonen och polisen vädjar om allmänhetens hjälp för att hitta dem.

– Det är sex stycken valpar av rasen golden retriever, sju veckor gamla, säger, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad, till TT.

Valparna värderas till omkring 15 000 kronor styck, skriver Kristianstadbladet, som var först med att rapportera om händelsen. Om annonser dyker upp på nätet som kan se suspekta ut vill polisen gärna ha tips.

– Vi har önskemål till allmänheten att de håller ögonen och öronen öppna.

Flera gärningsmän

Något annat än valparna stals inte under rånet och polisen tror att gärningsmännen hade riktat in sig på hundarna i förväg.

– Det är första gången jag har varit med om något liknande, säger Peter Frostlund.

Varför det hela betraktas som ett rån vill polisen inte uttala sig om mer än att det rör sig om två eller tre gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.