Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen, men ingen person skadades. Foto: Fredrik Svenningsson

Sex personer räddades från båt som höll på att sjunka

Uppdaterad
Publicerad

En motorbåt ett par hundra meter ut från Kallbadhuset på Ribersborgstranden i Malmö började på söndagseftermiddagen att ta in vatten. Ett stort räddningspådrag skickades till platsen – och totalt sex personer kunde till sist hämtas in till land oskadda.

Räddningstjänsten, polis, ambulans och Kustbevakningen ryckte ut när larmet om den sjunkande båten kom in. Ribersborgsstranden var då full av badande och solande malmöbor som blev vittnen till räddningsinsatsen.

– Vi har bistått sjöräddningen med dykare och ledningsresurser. Vi hade vår båt om vi skulle behöva köra ut våra dykare men det blev inte aktuellt. Man har tagit hjälp av kustbevakningens båt som anslutit till den havererade båten och tagit ombord sex personer, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Malmö

En av personerna ska ha varit en vattenskoterförare som självmant tagit sig ut till båten för att försöka hjälpa till.

– Den personen har man också fört i land, och alla är förda i land oskadda, säger Gustaf Sandell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malmö

Mer i ämnet