Foto: Magnus Franzén

Sexuellt ofredande på Malmöfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

– Männen i åldern 20-25 år greps under natten, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Sista natten på Malmöfestivalen blev stökig. Ett tiotal unga tjejer har anmält att de blivit utsatta för sexuellt ofredande och senare under natten greps fyra unga män.

– Det är för jävla tråkigt att händer såna här saker, säger Johan Fridh, kommunikationsansvarig på Malmöfestivalen.

Han berättar att de gick ut före festivalen och uppmanade alla att anmäla sexuella ofredanden och de har haft mycket informationsmaterial med uppgifter om hur festivalbesökare ska uppföra sig och respektera varandra.

– Det kom faktiskt in ett par anmälningar förra helgen också , säger Johan Fridh.

Skottlossning

Under natten har det också skjutits i Malmö. Polis fick spärra av delar på Ellenborgsvägen sen den konstaterat skottlossning.

– Fynden där visar att ett eller flera skott har avlossats och att det finns skador på en fasad men ingen har skadats och ingen är gripen eller misstänkt, säger Kim Hild.

Dessutom har 20-25 personer tagits omhand av polisen för fylleri. Enligt polisen fick de stanna för att sova ruset av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.