Ingången till Pusher Street på Christiania Foto: Drago Prvulovic / TT /

Sju personer allvarligt sjuka efter att ha ätit haschkakor i Christiania

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har under de senaste fyra veckorna fått söka vård i Köpenhamn, efter att ha ätit haschkakor i Christiania. Enligt sjukhuset blev samtliga patienter så pass sjuka att deras liv var i fara.

Efter att ha ätit haschkakor för 50 kronor styck från Christiania har de sju patienterna tagit sig till sjukhuset i psykos-liknande tillstånd, med för låg puls och i vissa fall medvetslöshet, rapporterar DR.

Patienterna var bland annat turister från Finland, USA, Tyskland, Irland, Japan och Spanien. Patienterna blev tvungna att stanna kvar på sjukhuset mellan en till tio dagar.

Polisen varnar

– Vi avråder självklart generellt folk att stötta den kriminella miljön i Christiania, men vi vill också gärna meddela att det här kan vara farligt att köpa, säger Simon Hansen, polischef vid den operativa specialavdelningen vid Köpenhamnspolisen till DR.

Polisen har beslagtagit den typen av haschkakor som gjort flera personer allvarligt sjuka, och de kommer nu att undersökas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.