Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort räddningspådrag skickades till platsen där ungdomarna krockade med ett träd. Samtliga sju som satt i bilen har förts till sjukhus. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera brottsmisstankar efter dödsolyckan utanför Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke dog och ytterligare sex tonåringar fördes till sjukhus efter en svår trafikolycka utanför Hässleholm. Ungdomarna färdades i en personbil som körde av vägen och in i ett träd.

Nu misstänker polisen en rad brott i samband med olyckan, bland annat grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri.

Olyckan inträffade på en väg två mil sydost om Hässleholm. Totalt sju ungdomar färdades i bilen. En 17-årig pojke dog av sina skador. Flera uppges vara allvarligt skadade. Region Skånes presstjänst uppger att en flicka mellan 15 och 18 år vårdas för livshotande skador. Ytterligare tre ungdomar i samma ålder ska ha fått lindriga skador.

Enligt polisen färdades ungdomarna i personbilen som körde av vägen och in i ett träd. Flera av dem klämdes fast i samband med olyckan.

Foto: SVT

Samtliga drabbade 15-19 år

Olyckan inträffade vid 14.30-tiden på söndagen på väg 2004 nära Östra Ejaröd utanför Hässleholm. Samtliga inblandade är tonåringar, den äldsta är 19 år och den yngsta 15 år.

– Det här är en allvarlig olycka. Vi har flera patruller på plats, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till SVT Nyheter.

Bilen som ungdomarna färdades i har tagits i beslag av polisen.

Misstänker brott

Nu står det klart att polisen misstänker brott i samband med olyckan och ska utreda grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En allvarlig trafikolycka har inträffat utanför Hässleholm. Sju ungdomar som färdades i en bil krockade med ett träd. Foto: Mikael Nilsson
Här inträffade den svåra olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.