Sjukhus skickade felaktiga sms mitt i natten

Uppdaterad
Publicerad

Patienter i Skåne som varit på undersökning den senaste tiden har fått felaktiga kallelser om att de ska på undersökning igen.

Sms:en skickades ut mellan klockan 00.45 och 01.00 under natten till fredagen till personer som varit på undersökning mellan 8 och 14 februari.

– Man har fått felaktiga kallelser. Det verkar vara något tekniskt fel och det är all information jag har och kan få fram i nuläget, säger Maria Wogensen, tillförordnad presschef på Region Skåne, till TT.

Felet tros bero på en nyligen gjord systemuppdatering, skriver Kristianstadsbladet. Hur många som har fått felaktiga sms är oklart. På de olika sjukhusens hemsidor har man i topp lagt upp en text med röd bakgrund där man informerar om de felaktiga kallelserna. Sms skickas normalt klockan 8 på morgonen.

”Region Skåne ber om ursäkt för det felaktiga utskicket och ber mottagarna att bortse från detta sms”, skriver regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.