Skånberg toppar KD:s provval

Publicerad

Riksdagsledamoten Tuve Skånberg toppade kristdemokraternas provval inför nästa års val till riksdagen.

Skånes kristdemokrater vill ge fortsatt förtroende till Tuve Skånberg, som kom in i riksdagen redan 1991 och suttit där sedan dess med undantag för förra mandatperioden. Partiets andra skåning i riksdagen, Magnus Sjödahl, slutade fyra efter Michael Anefur och Lars Thunberg.

Regionrådet Birgitta Södertun toppade provvalet till regionen före Per Einarsson, Lars Thunberg och Kenneth Lantz.

Arbetet går nu vidare i partiets nomineringskommitté, som tar fram det slutliga förslaget på listor till riksdagen och regionfullmäktige:

– Provvalet är endast ett av verktygen att vaska fram goda kristdemokratiska kandidater inför de viktiga valen 2014. Nu kommer nomineringskommittén kontakta lokalavdelningarna för diskussion kring provvalsresultaten, utvärdera och intervjua de olika kandidaterna, lägga till nya namn och presentera sitt förslag i slutet av oktober inför stämman den 23 november, skriver Otto von Arnold i en kommenterar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer