Foto: TT

Skånetrafiken sätter in fler bussar i rusningstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren är snart över. Åtminstone när det kommer till busstidtabeller. Därför sätter Skånetrafiken nu in fler bussar på de linjer som brukar vara fullsatta i rusningstrafik.

Söndag 19 augusti träder höstens tidtabeller igång för Skånetrafiken. I samband med det sätts också extra bussar in på flera linjer runt om i Skåne.

– Vi har fullsatta bussar i rusningstid på flera håll i Skåne. Med den här satsningen hoppas vi att kunna göra resan lite smidigare, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef för buss på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

Regionalt och lokalt

Förstärkningarna gäller framför allt regionbusslinjerna 100, 171, 130, 131, 146, 301 och 545. För stadstrafik sätts fler bussar in i Helsingborg på linje 4 och linje 6, i Malmö på linje 1 och 32 och i Lund på linje 4.

Insatsen innebär både extra avgångar, längre bussar med fler sittplatser eller förstärkningsbussar som innebär att det går två bussar i stället för en på samma avgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer