Enligt Hans Engleson, affärschef på Pågatågen, kan cyklar endast tas med på tågen i den mån de får plats. Foto: Isak Laurell/SVT

Skånetrafikens vädjan efter hoten: ”Respektera kundvärdens beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Skånetrafikens svar på hoten mot tågvärdarna på Pågatågen är en informationskampanj. Resenärer uppmanas att lyssna på personalen och att lämna cykeln hemma om de inte måste ha med den.

Det är tågvärdarna som har ansvar för säkerheten ombord, och det är upp till dem om du får ta med cykeln på Pågatågen. Om det är fullt kan du behöva vänta på nästa avgång. Det är några av budskapen i den kampanj som ska stävja hotet och haten, vilka tidigare uppmärksammats av Ystads Allehanda.

– Vi vädjar till alla resenärer att de respekterar kundvärdarnas beslut, säger Hans Engleson, affärschef på Pågatågen.

Resenärer uppmanas dessutom att bara ta med cykeln om de inte har några andra alternativ.

Var ute i god tid

Enligt Hans Engleson kan man tänka på att vara ute i god tid, när man planerar sin resa.

– Om man reser i stort sällskap kan man också vara beredd på att man kanske måste dela upp sig och resa på olika avgångar för att komma fram, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.