Skånsk hockeykamp – på utomhusrink!

Uppdaterad
Publicerad

I kväll utkämpas en het hockeymatch i Skåne – eller kanske rättare sagt en kylslagen historia. Det är nämligen kylan som gör det möjligt för Brösarp och Maglehem att mötas utomhus.

Den gamla traditionen med hockeyderbyn mellan Brösarp och grannbyn Maglehem uppstod för cirka 50 år sedan när dåvarande Brösarps kommun köpte in en riktig ishockeyrink. Någon gång under 1970-talet upphörde prestigekamperna för att sedan återuppstå förra året och nu är förhoppningen att det ska bli ett årligt återkommande evenemang. Om det går att spola is förstås.

Kvällens match, som avgjordes i närmare 10 minusgrader på den gamla månskensrinken i Brösarp vanns av gästande Maglehem med 14-12.

Sydnytt sände direkt från rinkside men drabbades tyvärr av tekniska problem mitt i intervjun. Du ser bilderna från Brösarp i 19.15-sändningen (cirka 10 minuter in i programmet).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.