Polis och avspärrningar utanför postterminalen på Borrgatan i Malmö på onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Skånsk postgång normal igen under fredagen

Publicerad

Polisen vet fortfarande inte vad som låg bakom händelserna på postterminalen i Malmö där två medarbetare fick föras till sjukhus. Personalen jobbar nu för fullt med att komma ikapp med postutdelningen.

Vid femtiden på onsdagsmorgonen upplevde två medarbetare på postterminalen i Malmö smärta och obehag i händerna. Terminalen spärrades av och den nationella bombgruppen tillkallades. De två anställda fördes till sjukhus, men skrevs senare ut med lindriga skador.

– De som drabbades mår bra, men de är hemma i dag. Deras chef hämtade dem på sjukhuset i går och skjutsade hem dem och då mådde de efter omständigheterna bra, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord på torsdagen.

Extrapersonal under torsdagen

Allt arbete stod still under dagen och händelsen innebar att postutdelningen till postnummer som börjar på 20 till 29 uteblev. Vilket är större delen av Skåne samt Olofström och Sölvesborg i Blekinge.

– Sent på onsdagskvällen hade de undersökt saken och letat efter eventuella farligheter. De har försäkrat oss att det inte hittat någonting som utgör en fara för någon, säger Maria Ibsén.

Extrapersonal sattes in för att hinna ikapp och postterminalen har extrapersonal även under torsdagen och en bit in på fredagen.

– Människor som bor på de här postnumren kommer att få sin post under torsdagen, men det kommer att bli en viss fördröjning. Under fredagen räknar vi med att vara helt i kapp, säger Maria Ibsén.

Polisen säger att ärendet nu utreds som en arbetsplatsolycka men man vet fortfarande inte vad som låg bakom händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer