Två personer med sticksår befann sig i trappuppgången när polisen kom till platsen. Foto: Mikael Nilsson

Skärskadad man till sjukhus – kvinna gripen efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

En man är förd med ambulans till sjukhus efter att ha blivit skadad av något slags stickvapen i ett trapphus i centrala Lund. En kvinna är gripen.

Klockan 20.49 på torsdagskvällen inkom ett larm till polisen om ett pågående bråk i ett trapphus till ett flerfamiljshus. Polis och ambulans skickades till platsen.

– När vi kommer fram anträffas två personer med sticksår, mannen förs till sjukhus och kvinnan grips, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

Någon form av stick- eller skärvapen har använts. Händelsen utreds som försök till mord eller dråp. Mannen och kvinnan ska vara bekanta på något vis.

Anledningen till att kvinnan grips och mannen förs till sjukhus, trots att båda har skador, kan inte polisen kommentera.

– Det här är bara initiala uppgifter vi har än så länge, det kan hända att något ändras, säger Filip Annas.

Mannens skadeläge är okänt.

Brottsplatsen är avspärrad och polisen höll under kvällen förhör med vittnen.

– Vi inhämtar information från vittnen, målsägande och kvinnan som är gripen, för att skapa oss en bild av vad som hänt, säger Filip Annas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.