Foto: Johan Windh

Skelettdelar hittades i Kungsparken

Uppdaterad
Publicerad

Parkarbetarna skulle plantera träd i Kungsparken i Malmö vid niotiden på torsdagsförmiddagen när de hittade skelettdelar. Polisteknikerna tror efter en första bedömning att det rör sig om äldre ben.

Polisen spärrade av platsen där skelettdelarna hittades. Därefter skickades polisens tekniker dit och deras bedömning är att rör sig om ett äldre skelett. Men de har ändå upprättat en anmälan eftersom de inte kan utesluta brott.

– De har skrivit en anmälan om brott mot speciallagstiftningen eftersom vi inte kan knyta det här till någon person eller händelse just nu, säger Calle Persson pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Polisen behöver ta reda på mer innan de helt kan utesluta brott. Det är inte omöjligt att någon har haft ett lik och grävt ner det i parken.

Hur gamla skelettdelarna är går inte att se på rak arm och polisen vill inte heller berätta hur många delar de har hittat, men enligt bilder från platsen rör det sig om bland annat ett kranium.

Foto: Johan Windh

I Kungsparken har det legat ett gammalt kloster, ett sjukhus och det har varit en gammal begravningsplats så det kan ju vara en förklaring, enligt polisen.

– Men vi tittar brett på det här för det kan ju också vara någon som har flyttat skelettdelarna, säger Åsa Emanuelsson pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.