Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett område i parken har spärrats av och tekniker är på plats. Foto: SVT/ Per Lärka

Skelettdelar funna i Slottsparken

Uppdaterad
Publicerad

Polisen skickade under torsdagseftermiddagen flera polispatruller till Slottsparken i Malmö. Detta eftersom man hittat skelettdelar på platsen. De ska nu undersökas av polisen för att få fram huruvida de kommer från djur eller människa.

Strax efter klockan ett på eftermiddagen skickades polis till Slottsparken i Malmö eftersom där gjorts ett ovanligt fynd. En uppringare ska ha hittat delar av ett skelett i parken. Enligt polisen ska skelettdelarna inte ha varit nedgrävda utan legat framme synligt.

– Det är skelettdelar som vi inte vet vart de kommer ifrån. Därför ska vi undersöka om det är mänskliga och om det i så fall kan vara ett misstänkt brott bakom, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen i region Syd.

Platsen avspärrad

Platsen spärrades av och tekniker tillkallades.

– Vi vill skydda platsen. Delvis för att undersöka om det finns fler delar men också i fall det skulle visa sig vara ett misstänkt brott. I nu läget vet vi inte heller hur gamla skelettdelarna är, säger Calle Persson.

Foto: SVT/ Per Lärka

Liknande händelse tidigare

I slutet av förra året spärrade polisen av ett annat område i Kungsparken i Malmö där man hittat benrester. Då visade det sig vara gamla ben från en gravplats som legat på platsen tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.