Foto: SVT

Skjutningen i Malmö blev en världsnyhet

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdagen spreds nyheten om skottlossningen i Malmö över världen. Medier från USA till Asien skrev alla i olika omfattning om skjutningen och polisens insatser.

Brittiska The Guardian och amerikanska Washington Post rapporterade båda inledningsvis att fem personer skadats ”i Sveriges tredje största stad”. Båda tidningar hade referenser till svenska medier och citat från vittnen.

Gulf News i Dubai såväl som New Strait Times i Malaysia betonade båda i sin rapportering att skjutningen inte var terrorrelaterad enligt svensk polis. Turkiska tidningen Daily Sabah fortsatte rapportera om slutgiltiga antalet döda och skadade men nämnde även de att det inte handlade om terrorism.

SVT kommer under kvällen fortsätta rapportera om följderna av skjutningen som expert menar är en av de värsta i Malmö på 30 år.  Tre personer dog och tre skadades i skjutningen och polisen säger att alla inblandade hade kopplingar till gängkriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i centrala Malmö

Mer i ämnet