Hör eleverna Maria Ljung och Maja Andersson om varför de inte vill gå i skolan på distans. Foto: SVT

Skola i Ystad öppen för elever som behöver stöd

Uppdaterad
Publicerad

De elever som måste komma till skolan för att klara undervisningen släpps in i små grupper på Ystad Fria Läroverk.

– Det är mycket lättare när man i sitter i klassrummet och får det förklarat av en lärare än att man ska sitta själv med datorn, säger Saga Chronström, elev i årskurs 1 på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Elever på gymnasiet har från och till haft distans- och/eller fjärrundervisning sedan i våras. En del elever tycker det är svårt att hitta motivationen och klara av att lösa skoluppgifter när de sitter hemma framför sin dator.

– Man är med på uppropet och sedan säger läraren att man får lämna och göra uppgifterna själv. Men då lämnar man och gör inte direkt någonting och sedan i slutet får man frånvaro för att man inte lämnat in, säger Saga Chronström.

105 elever om pandemin

Öppet för vissa elever

Saga Chronström ska bli bagare och går första året på Ystad Fria Läroverk. Efter sommarlovet fick eleverna undervisning i klassrummen men i början på december kom beslutet från regeringen att gymnasieskolor på grund av risken för smittspridning skulle stängas.

– Vi får komma hit en gång i veckan och baka men resten av undervisningen är på distans, säger Saga Chronström.

Hon tycker det är jättejobbigt och får därför komma till skolan för att även undervisning även i andra ämnen. Detsamma gäller för hennes klasskamrater Maja Andersson och Maria Ljung.

Hör vad de tycker om att gå till skolan när andra pluggar hemifrån under pandemin.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

105 elever om pandemin

Mer i ämnet