Killebäckskolans rektor Pär Jonsson: ”Det är väldigt tråkigt, men vi kan inte tumma på säkerheten”. Foto: SVT

Skolavslutning i Södra Sandby ställs in efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens skolavslutning på Killebäcksskolan i Södra Sandby, utanför Lund, ställs in. Orsaken är att ett hot inkommit mot skolan.

Detta informerar skolan om i information som gått ut till föräldrarna, skriver Sydsvenskan. Hotet ska ha kommit in under tisdagen.

– Vi har inlett en förundersökning om olaga hot. I nuläget har vi ingen misstänkt, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Lund

Valde att stänga

Skolans rektor Pär Jonsson bekräftar hotet för SVT Nyheter Skåne.

– Tyvärr stämmer det. Jag gjorde en polisanmälan i tisdags. Efter regelbunden kontakt med polisen kunde de inte avfärda hotet och inte heller bedöma allvaret i det. Därför har vi valt att stänga skolan för elever under fredagen, säger han.

Inget alternativ

Den personal som vill komma till sin arbetsplats får dock göra det. Det blir inte heller någon alternativ skolavslutning för eleverna.

– Vi ställer in helt. Det är väldigt tråkigt, men vi kan inte tumma på säkerheten. Det är mitt ansvar att alla är trygga, säger Pär Jonsson.

Killebäcksskolan har elever i årskurserna 4 till 9. Cirka 430 elever går på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lund

Mer i ämnet