Polisbevakning av Bergaskolan Foto: Bernard Mikulic

Hotmisstänkta eleverna får återvända till Bergaskolan

Uppdaterad
Publicerad

De tre elever som tidigare varit misstänkta för att ha riktat hot mot Bergaskolan i maj välkomnas nu tillbaka till skolan. Det hela rörde sig om ett ”grovt skämt”.

I maj anhölls tre tonåringar, misstänkta för förberedelse till mord, efter att hot riktats mot elever på Bergaskolans tillfälliga lokaler i Bunkeflostrand. Eleverna stängdes även av från skolan i samband med händelsen. De friades senare från brottsmisstankar, men deras framtid på skolan var oklar.

– Jag och polisen jobbade intensivt med det här, både förhör och tekniska utredningar. Det är ett pussel man får lägga men vid en samlad bedömning finns det inte anledning att misstänka brott, sa då åklagare Kristina Amilon till SVT Nyheter.

Förundersökningen nerlagd

Inför skolstarten går nu skolledningen ut med ett pressmeddelande där de skriver att förundersökningen är nerlagd. Det ska ha rört sig om ett ”grovt skämt mellan de tre eleverna”.

– Det var ett skämt som urartade rejält, säger biträdande rektor Peter Abramo.

Eleverna kommer att komma tillbaka till undervisningen i och med skolstarten och skolan meddelar även att ingen behöver känna oro för att komma tillbaka till skolan.

– Vi kommer även att ha en diskussion på skolan om hur man uttrycker sig och skämtar, för att undvika sånt här framöver, säger Peter Abramo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.