Skolös inbrottstjuv härjade i Malmö – drabbade samman med boende

Uppdaterad
Publicerad

En inbrottstjuv i strumplästen var i farten i Malmö natten till lördag. Efter att ha drabbat samman och skrämts iväg av en boende vid ett första inbrottsförsök, greps han senare efter att ha försökt sig på ytterligare ett inbrott på annan adress.

Polisen larmades vid halv ett till en bostad på Tornfalksgatan i Malmö. En inbrottstjuv hade blivit påkommen och konfronterad av en av bostadens familjemedlemmar – som drabbade samman med inbrottstjuven.

– De har mer eller mindre brottats. Den boende fick lite mindre skrapsår, som man får vid en brottningsmatch, men inga allvarliga skador, säger Kim Hild på polisens presstjänst.

Gärningspersonen ska efter sammandrabbningen ha flytt bostaden – utan skor.

Hittades efter ett andra inbrottsförsök

Tjugo minuter senare kom nytt larm en bit bort. En man försökte slå sig in i ett förråd till en fastighet, enligt vittnen svingade han vad som såg ut som en yxa. Mannen sprang senare från platsen, även denna gång beskrevs gärningspersonen vara i strumpor.

– Det mest ihållande signalamentet överlag var att han inte hade några skor, säger Kim Hild.

Polisen sökte området med hund och kunde strax hitta och gripa gärningspersonen. Han är i nuläget misstänkt för rån, med anledning av sammandrabbningen och skadorna på den boende vid första inbrottsförsöket, men fler brottsmisstankar kan tillkomma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.