Skott avlossades mot bostad i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Någon har skjutit mot en bostad i Näsby i Kristianstad under natten mot fredag, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person uppges vara skadad.

Klockan 23.30 på torsdagen larmades polisen till Näsbychaussén i Kristianstad. En uppringare hörde flera skott avlossas och polispatrull på plats kunde konstatera att någon skjutit mot en lägenhet.

– Det befann sig personer i bostaden, men ingen har kommit till skada. Det finns ingen hotbild mot dem. Det rubriceras som försök till mord, säger Robert Loeffel, presstalesman hos polisen.

Flera skotthål syntes i fönsterrutan på flerfamiljshuset. Natten till fredag spärrades delar av bostadsområdet av och det genomfördes en teknisk undersökning.

– Teknikerna har gjort fynd, men vad de består i vill vi inte gå ut med, säger Robert Loeffel.

Har det gjorts några iakttagelser?

– Inte som jag känner till, men under dagen ska polisen knacka dörr i området för att få in fler uppgifter. Det är ett pussel vi ska lägga, säger Robert Loeffel.

Det finns ännu ingen misstänkt för gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.