Händelsen utreds som mordförsök. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Ytterligare en skottlossning i Malmö – skott mot lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en skottlossning inträffade i Malmö sent på torsdagskvällen. Flera skott sköts genom en lägenhetsdörr. Ingen person har skadats. Det var den tredje skottlossningen inom loppet av ett dygn i Malmö.

Vid 21.30-tiden larmades polisen om att höga smällar hörts vid Bellevuegården. Polisen kunde snart konstatera att flera skott avlossats mot en lägenhetsdörr och i en vägg i trapphuset.

– Det var folk i lägenheten vid tillfället. Det är flera skott som avlossats, jag kan inte gå in på hur många, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Ingen person har skadats. Händelsen utreds som mordförsök.

Tre skottlossningar på ett dygn

Det är den tredje skottlossningen i Malmö på ett dygn. Under natten mot torsdagen sköts en man i 20-årsåldern vid Mobilia. På eftermiddagen sköts skott mot ett fönster på Docentgatan. Ingen skadades vid den händelsen, som utreds som olaga hot.

Polisen kan i nuläget inte uttala sig om kopplingar mellan de tre händelserna.

– Det är för tidigt att säga om alla hänger ihop. Men självklart är det någonting som vi tittar på, säger Rickard Lundqvist.

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.