Polisen spärrade av kring fastigheten där man hittat skotthål Foto: Henrik Nordell/SVT

Skott mot fastighet i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på lika många dagar har polisen larmats om att skott avlossats mot ett hus i korsningen Tyggårdsgatan-Östra Storgatan i Kristianstad. Polisen har spärrat av och ska undersöka hålen.

– Vi vet inget om varför det skett. Vi har ingen hotbild mot oss, men man blir ledsen och irriterad över det, säger en av delägarna som driver verksamhet i den drabbade lokalen.

Det var vid femtiden på tisdagsmorgonen som polisen larmades till fastigheten. Uppringaren hade upptäckt skotthål på huset.

– Redan under gårdagen upptäcktes skotthål. Nu upplevs det som att tillkommit nya hål, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Har spärrat av

Polisen har spärrat av och tekniker ska under dagen undersöka hålen.

– Vi vet ännu inte om de kommer från ett skarpt vapen eller om det rör sig om ett luftvapen, säger Evelina Olsson.

Polisen rubricerar det hela som skadegörelse.

Det var vid femtiden på tisdagsmorgonen som polisen larmades till fastigheten. Uppringaren hade upptäckt skotthål på huset. Foto: Jens Christian

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.