Lägenheterna träffades av flera skott. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Kristianstad – lägenheter beskjutna

Uppdaterad
Publicerad

Skott avlossades mot en eller flera lägenheter i Kristianstad under lördagseftermiddagen. Personer ska ha befunnit sig hemma i bostäderna. – Jag hörde minst fem smällar, säger en av de boende i området.

Larmet inkom vid 18-tiden. Någon eller några hade avlossat skott mot lägenheter på en adress i stadsdelen Österäng.

– Det ska ha befunnit sig personer hemma i bostäderna. Men ingen person är konstaterad skadad, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

”Ingen åska”

SVT har pratat med en av de boende i området som hörde skottlossningen.

– Jag satt och kollade film och hade balkongdörren öppen. Då hörde jag minst fem smällar och reagerade direkt: det där var ingen åska, säger mannen till SVT Nyheter Skåne.

Polisen uppger att man har gjort fynd på platsen efter skottlossningen. Skotthål har hittats på fasaden och på fönster till två lägenheter.

– Vi har gjort fynd som bekräftar att det har varit skottlossning. Men vi går inte in på detaljer kring fynden eller skotten, säger han till SVT Nyheter Skåne

Ingen misstänkt

Brottsplatsen spärrades av och undersöktes av polisens kriminaltekniker. Vid klockan 23 på lördagskvällen meddelade polisen att kriminalteknikerna var klara på platsen och att området inte längre är avspärrat. Det finns i nuläget ingen misstänkt för skottlossningen.

– Vi samlar in vittnesuppgifter och söker efter skytt eller skyttar, säger Rickard Lundqvist.

Polisen kommenterar inte huruvida det finns en hotbild mot lägenhetsinnehavarna. Vid 14-tiden på söndagen var ännu ingen misstänkt gripen. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Polis på plats i Österäng. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.