Polisen har spärrat av akuten i Malmö dit en skadad person tagits efter skottlossningen sent på söndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Malmö – kvinna i 25-årsåldern lindrigt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern skadades i en skottlossning på Norrbäcksgatan i Malmö under söndagskvällen.

– Vi får in samtal från flera personer om att man har hört höga smällar i området, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Larmet kom till polisen klockan 23.02 på söndagskvällen. Flera personer larmade då om att de hade hört flera skott.

När polisen var på väg till platsen mötte de en bil som körde därifrån i hög hastighet. De följde efter bilen och det visade sig att den körde till akuten med en skadad person.

– En kvinna i 25-årsåldern fördes till sjukhus i en privat bil, skadorna är inte livshotande, berättar polisens presstalesperson Nils Norling på måndagsmorgonen.

Fyra målsägande

– Som vi förstår händelsen just nu har det varit två kvinnor och två män, samtliga i 25 till 30-årsåldern som umgåtts vid en bänk och sedan har det avlossats flera skott, säger Nils Norling.

Polisen kan under måndagsmorgonen ännu inte säga om vare sig den kvinna som blev träffad eller någon av de andra tre var måltavlan för skottlossningen.

– Alla är uppskrivna som målsägande men det är inte klarlagt om det finns någon hotbild mot någon av de här fyra.

Finns det något som tyder på en koppling till den grova kriminaliteten i Malmö?

– Det finns inga omedelbara kopplingar men när ett så här pass grovt brott inträffar måste vi titta om det kan finnas en koppling, säger Nils Norling.

Lindrigt skadad

Under natten undersökte polishund och tekniker platsen under. Polisen hävde avspärrningarna strax före klockan 3.

Tidigt på måndagen har initiala förhör hållits med de målsägande. Ingen person är frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.