Polisen har spärrat av ett område i stadsdelen Fosie, där en skottlossning ägde rum sent på lördagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Malmö – plats avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Stadsdelen Fosie i Malmö drabbades sent under lördagskvällen av en skottlossning. Brottsplatsen har spärrats av. Polisen utreder också om det finns en koppling till en bilolycka som skedde i samband med skottlossningen.

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen fick polisen in flera larm om höga smällar i Fosie i Malmö. Väl på plats kunde en polispatrull konstatera att en skottlossning ägt rum.

Det finns inga uppgifter om personskador. Platsen har spärrats av.

– Just nu jobbar vi med dörrknackning och inväntar våra tekniker. Det är klassiskt polisarbete helt enkelt, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen.

”Anledning att titta närmare”

I samband med skottlossningen inträffade även en trafikolycka i nära anslutning till brottsplatsen och polisen undersöker nu om det kan finnas ett samband mellan händelserna.

– Det finns förstås anledning för oss att titta närmare på det, men i nuläget går det inte att säga om de har med varandra att göra eller inte, säger Sara Andersson.

Ingen har frihetsberövats i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.