Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skottlossning mot flera lägenheter i Malmö

Skott har avlossats mot flera lägenheter på Rosengård i Malmö.
– Många är chockade men ingen är direkt skadad i samband med den här skottlossningen, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Flera personer larmade polisen strax före midnatt om att de hört skottlossning av automateld i området. Även en polispatrull i närheten uppfattade skottlossningen.

– Den informationen jag har är att man har skjutit från våning ett ända upp till våning åtta, och det är ett flertal lägenheter som är träffade, säger Magnus Lefèvre.

Huset är ett niovåningshus. Inledningsvis var den exakta platsen för skottlossningen oklar men senare kunde händelsen lokaliseras till Bennets väg.

Letar efter motiv

Polisen arbetar under natten på platsen och har ingen utpekad misstänkt gärningsperson. Tekniker och vapenhund kallades till platsen efter dådet.

Många hörde skotten och det finns även vittnen som har gjort andra iakttagelser, uppger polisen.

– Vi jobbar fram om det kan finnas någon boende som kan vara intressant att skrämma eller hota eller varför man skjuter just på den platsen, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisregion Syd, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer