Skottlossning på Hermodsdal på tisdagen. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

En död i skottlossning på Hermodsdal i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i tjugoårsåldern sköts på tisdagskvällen till döds på Hermodsdal i Malmö. Vid 10-tiden på onsdagen är ännu ingen misstänkt gripen. – Vi kan inte säga om det var en eller flera inblandade, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Klockan 19.03 på tisdagen larmades polisen om en vid en parkeringsplats på Hermodsdal. En man hittades på platsen med skottskador.

Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes enligt polisen med ambulans till sjukhus. Region Skåne bekräftade senare att mannen avlidit.

Brottsplatsen undersöktes med vapenhund och av kriminaltekniker.

– Polis kommer även att genomföra dörrknackning i området för eventuella iakttagelser gjorda i samband med händelsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Vittnen ska ha sett en beväpnad man springa från platsen kort efter skottlossningen, uppger SVT Nyheter Skånes fotograf på platsen, Mikael Nilsson.

Polisen undersöker om det finns eventuella kameror i närheten som kan ha fångat händelsen. Tidigare i år sköts en man ihjäl på en parkeringsplats i närheten av brottsplatsen.

Strax efter klockan 23 på kvällen meddelade polisen att brottsplatsundersökningen är klar och att avspärrningen vid brottsplatsen är hävd. Ingen person är gripen.

Om händelsen har kopplingar till en skottlossning i Helsingborg under samma kväll är inget som polisen kan bekräfta.

– Det är så pass tidigt i utredningen att vi inte kan se någon koppling till något annat ärende. Kopplingar av det slaget är något som man arbetar sig fram till längre fram i utredningen. Det tar lång tid, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Mannen som dog är tidigare dömd för grova brott. Kretsen av grovt kriminella i staden beskriver Nils Norling som ”förhållandevis snäv”.

– Ser man på längre håll kan man se kopplingar mellan väldigt många olika grova brott som till exempel narkotikahandel och grova våldsbrott. Det handlar om lösa grupperingar där man ena dagen kan samarbeta och dagen efter är man fiender, då en narkotikaaffär till exempel har gått fel, eller någon har lurat någon annan, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet