En man i 30-årsåldern sökte vård för en misstänkt skottskada på SUS i Lund. Foto: Mikael Nilsson

Man skottskadad i Eslöv – sökte själv vård

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sökte på måndagskvällen vård på SUS i Lund för en misstänkt skottskada. Han ska ha blivit skjuten i Eslöv och har enligt Region Skåne lindriga skador. Ingen person är gripen.

Det var vid 22.30-tiden som mannen i 30-årsåldern själv sökte vård på SUS i Lund och polis larmades till platsen. Mannen ska ha blivit skjuten i Eslöv och ett större område spärrades under natten av där polisen utfört utredningsåtgärder. Vapenhund ska ha kallats till platsen.

Enligt Anders Svensson, chef för grova brott i sydvästra Götaland, har mannen troligen blivit skjuten bakifrån och ska ha transporterats till sjukhuset av vänner.

Vid 09.15 på tisdagsmorgonen hade fortfarande ingen gripits misstänkt för händelsen, som rubriceras som försök till mord.

– Vi håller på att inhämta information, prata med personal på sjukhus, titta på individer och titta på om han är bekant sedan tidigare, säger Anders Svensson.

– Mannen har lindriga skador, säger Magnus Aspegren, pressansvarig på Region Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.