Fyra mål av Kim Andersson räckte inte, Ystad föll mot AIK Foto: Bildbyrån/Arkiv

Nu drar SM-slutspelet i handboll igång

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad startar på fredagen sin resa mot ett nytt SM-guldet mot Redbergslids IK. Då är också Ljubomir Vranjes klar att ta över som IFK-tränare. Ystad IF åker till Alingsås för att möta sina kvartsfinalmotståndare.

Regerande mästarna IFK Kristianstad tar emot tabellåttan Redbergslid i den första av fem kvartsfinaler. Skånelaget vann för femte året i rad Handbollsligan.

– Känslan är bra tycker jag. Det är härligt att kliva in i slutspelet och spela tuffa matcher med mycket publik på läktarna, säger Arnar Freyr Arnarsson på Svenska handbollsförbundets hemsida.

Han berättar att den nya tränaren Ljubomir Vranjes har kommit med lite nya ideér som laget nu jobbar med, men det tar lite tid och den senaste matchen förlorade Kristianstad.

Dåligt facit mot Alingsås

Ystad möter Alingsås borta i arenan Estrad och lagen har mötts i tidigare slutspel. I semifinal säsongen 2015/2016 vann Alingsås alla matcher och i kvartsfinalen säsongen 2017/2018 vann också Alingsås men med 3 mot 2 i matcher.

Båda Ystad och Kristianstad börjar sina matcher klockan 19:00 på fredagskvällen.

Kvartsfinaler

 IFK Kristianstad–Redbergslids IK – match 1 fredag den 22/3

 Alingsås HK–Ystads IF – match 1 fredag 22/3

 HK Malmö–IK Sävehof – match 1 söndag den 24/3

 IFK Skövde–Lugi HF – match 1 måndag 25/3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.