SVT:s meteorolog: ”Stora regnmängder i Skåne under tisdagskvällen” Foto: TT

SVT:s meteorolog: ”Kan bli en klass två-varning”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen kan det komma stora regnmängder i Skåne. Enligt SVT:s meteorolog Nitzan Cohen kan det bli tal om en klass två-varning.

Under tisdagsförmiddagen har det varit det skyfall och åska på sina håll i Skåne. Och nu meddelar SVT:s meteorolog Nitzan Cohen att skurarna har vuxit under kvällen.

– Det kan bli en klass två-varning, men än så länge är det lugnt, säger han.

Enligt Nitzan Cohen drar ovädret in från Danmark och fortsätter in över Skåne.

–Det är två stråk, ett över Danmark och ett över centrala Skåne, som rör sig uppåt. Det här kommer att snurra och beröra Skåne, säger han.

Flera översvämmade hus i Ystad

Räddningstjänsten i Ystad fick under tisdagskvällen flera larm om att källare var översvämmade. Ett område hade över åtta hus som blev drabbade.

– Det var när det regnade som mest som vi fick in flera larm. Det mellan åtta och nio hus som är drabbade. Sen har det varit många som har ringt in som vi dessvärre inte har kunnat åka på, säger Dennis Nilsson Yttrebefäl i Ystad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.