Kvinnan tros ha gömt över sex kilo narkotika i lönnfack på sin bil. Foto: Tullverket

Misstänks ha smugglat knark i bilsätet – värt sex miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern åtalas misstänkt för att ha smugglat in 3,5 kilo heroin och 3 kilo kokain i Sverige i mars i år. Narkotikan hittades gömd i sätena på kvinnans bil.

Lördagen den 31 mars på morgonen stoppades kvinnan vid tullkontrollen på Lernacken i Malmö. Hon förklarade att hon åkt till Sverige på spontanresa över helgen. När tulltjänstemannen då upptäckte en stor mängd hundmat, samt en hundsäng i bilen, men inga spår efter djur blev de misstänksamma. Kvinnan sa att det är hennes mamma som har en hund. Tulltjänstemannen upplevde henne som nervös och tog ut bilen för en djupare kontroll.

Där upptäcktes två datorväskor dolda i lönnfack i förarsätets och passagerarsätets ryggstöd. De innehöll 2905,5 gram kokain och 3450,6 gram heroin. Kvinnan misstänks nu för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Värdet på narkotikan i gatuledet uppskattas av Tullverket till cirka sex miljoner kronor.

Kvinnan nekar till brott och säger att hon inte vet var narkotikan kommer från.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.