Foto: Mattias Ankrah/SVT

Snart premiärdags för ”Hasses trädgård”

Uppdaterad
Publicerad

Från Melodifestivalen till ett nytt trädgårdsprogram i Barnkanalen. I serien ”Hasses trädgård” bjuder sångaren Hasse Andersson på odlingstips, trädgårdspyssel och nyskriven musik.

Vid sin sida har han barn som hjälper till med odling, skörd och provsmakning. I serien odlas det bland annat morot, potatis, jordgubbar och majs.

– Jag tycker att allt som växer är underbart och det är jätteroligt att få dela med sig av den känslan till barnen. Ett litet frö som gror och växer är överlägset alla appar i mobiltelefonen, säger Hasse Andersson.

”Hasses trädgård” är inte som en vanlig trädgård, den är nämligen magisk. Här finns en tidsportal som kan förflytta Hasse och barnen i tiden. Det ger barnen chansen att följa en gröda från frö, till gallring, vattning, skörd och till sist provsmakning. 

Musik för gröna små fingrar

Odlingsmomenten kryddas med nyskriven och egenkomponerad musik, som Hasse skrivit tillsammans med sin fru Monica Forsberg.

Förutom odling blir det också pyssel, lekar och tips på enkla goda recept. Barnen som medverkar är mellan 5 och 9 år.

Serien är inspelad utanför Trelleborg i Skåne.

”Hasses trädgård” har premiär onsdagen den 15 mars kl 18.30 i Barnkanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.