Foto: Johan Nilsson/TT

Personligt vaccinbrev till alla 70-plussare

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinationerna i Skåne har inletts. Nästa steg i planen är att primärvården kommer att skicka brev till alla som är födda 1951 och tidigare.

– Breven kommer att innehålla information som är adekvat för vaccineringen, säger Alf Jönsson, regiondirektör.

Breven kommer att skickas ut till de äldsta först och sen årskull för årskull. Den som ska vaccineras kommer att kunna boka tid både via sjukvårdsupplysningen 1177 och via telefon.

– Vi kommer att kontakta grupp för grupp med brev för att man ska känna sig informerad och trygg om var hur du kan vaccinera dig, säger Alf Jönsson.

Storstadsregionerna

Initialt är det främst de större städerna som kommit igång med sina vaccineringar på särskilda boenden och bland sjukvårdspersonal. Nästa vecka räknar däremot Skåne med att alla särskilda boenden i Skåne ska ha fått sin första vaccinleverans.

– Riktar du ficklampan åt ett håll  så lyser det först där. Vi har börjat med att vaccinera där man har mest smitta, säger Alf Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.