Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trafikverket varnar för besvärligast väglag blir det i de nordvästra delarna av Skåne. men den här olyckan skedde på väg 108 utanför Lund. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Snö, regn och blåst ställer till det i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsmorgonen snöade och blåste det på flera håll i Skåne vilket ställer till det i trafiken. Dessutom har det samlats stora mängder vatten på en del ställen efter gårdagens regn och snö. Vid halv åtta var det stopp i trafiken både längs E6 och E4.

Under morgonen och förmiddagen inträffade flera olyckor bland annat på v 108 vid Lund och längs E4 blev det stopp på grund av en trafikolycka mellan trafikplats Hyllinge och Åstorp där två lastbilar kört i diket. Längs E6 stod flera fordon illa till mellan trafikplats Landskrona norr och Rydebäck vid Glumslöv.

Flera varningar

Skånetrafiken varnar för att både tåg och bussar kan drabbas av förseningar och inställda avgångar. Vindkänsliga fordon varnas för att köra över Öresundsbron och Trafikverket varnar för hala eller vattenfyllda vägar när snön faller över Skåne. Temperaturerna ligger runt nollan eller ett par minusgrader på sina håll på torsdagsmorgonen och det rapporteras hela tiden om nya olyckor i trafiken. Enligt Trafikverket är det under torsdagsmorgonen besvärligast väglag i de nordvästra delarna av Skåne.

Snöbekämpningen är igång med både saltbilar och plogbilar samtidigt kommer rapporter om att det ligger träd som blåst ner träd på flera vägar i länet på grund av blåsten.

Under onsdagen snöade det under förmiddagen i hela Skåne men i de södra delarna övergick det i regn under eftermiddagen och kvällen. Under natten mot torsdagen sjönk temperaturen till några minusgrader vilket gjort vägarna hala. samtidigt ligger det mycket vatten kvar under broar och viadukter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer