Foto: TT

Solande kvinna polisanmäler drönare

Uppdaterad
Publicerad

En solande kvinna upplever att hon blev filmad med en drönare av grannen. Kvinnan polisanmälde grannen för kränkande fotografering men det är osannolikt att anmälan leder till något.

En kvinna i Lund har polisanmält en granne som flög med drönare över henne när hon solade på sin balkong iklädd underkläder, skriver Sydsvenskan.

Den 22-åriga kvinnan misstänkte att hon blev fotograferad när hon såg drönaren utanför balkongen. Hon konfronterade då grannen som nekade till att ha filmat. Då polisanmälde kvinnan det som kränkande fotografering.

– Lagen om kränkande fotografering gäller fotografering i smyg och handlar om att skydda känsliga utrymmen, säger Karl Sandberg vid Lundapolisen till tidningen.

Anmälan kommer därför att med största sannolikhet att läggas ned. Enligt polisen skulle det dock kunna röra sig om ett ofredande, men i så fall krävs det mer än drönarflygning vid ett tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.