Foto: Bernard Mikulic

Sötsugna danskar ett lyft för skånska påskhandeln

Publicerad

Den skånska handeln hoppas på danskinvasion i påsk. Den låga svenska kronkursen i kombination med Danmarks mer omfattande påskledighet lär få många danskar att resa över bron på inköpstur.

– Historiskt sett har den svenska valutan varit stark. Det är den inte just nu, så för danskarna är det fördelaktigt att komma hit och shoppa, säger Christina Holst, marknadsföringsansvarig på köpcentret Emporia i Hyllie.

Enligt henne är det prisnivåerna på bland annat livsmedel, kläder, skor och väskor som lockar de danska kunderna. Andra storsäljare är läsk och lösgodis, som till följd av den sk sockeravgiften är en bra bit dyrare i Danmark.

– Särskilt under skärtorsdagen, som är röd dag i Danmark, väntar vi många besökare från andra sidan sundet, säger Christina Holst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.