En spionkamera låg gömd i schampoflaska. Foto: Polisen

Smygfilmade badgäster med kamera i tvålflaska

Uppdaterad
Publicerad

En kamerautrustning hade gömts i en duschtvålflaska i herrarnas duschrum på Burlövsbadet. Nu åtalas en man i 50-års åldern för kränkande fotografering.

Det var en kväll i november 2017 som ett par badgäster upptäckte en flaska med duschtvål som ingen ville kännas vid.

De kände på flaskan och tyckte den var tung men de fick inte ut någon vätska ur flaskan. När de tittade närmare upptäckte de ett hål i flaskan och såg att det låg en kamera inuti.

Avslöjande bilder

En av badgästerna tog hem flaskan, tog ut ett usb-minne ur kameran och kunde sedan i sin dator se att hans kamrat och den misstänkte gärningsmannen fanns i en filmsekvens. Kvällen då smygfilmningen skedde var badet abonnerat av en naturistförening.

Nu, drygt ett och ett halvt år senare, åtalas en man i 50-års åldern för kränkande fotografering. Han har i förhör erkänt handlingen och sagt att han köpte flaskan med spionkameran på internet.

Mannen som blev smygfotograferad i duschen på Burlövsbadet har begärt 10 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.