Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne. Foto: SVT

Stabilt coronaläge i Skåne – inga tecken på större utbrott

Uppdaterad
Publicerad

Skåne har än så länge klarat sig från den ökade spridning av coronaviruset som åter syns i flera länder.

Den senaste månaden har antalet provtagningar i länet fördubblats, men det har inte gett någon större ökning av smittade. Andelen som testar positivt ligger kvar på mellan en och två procent.

Runt 40 personer testar dagligen positivt för coronaviruset, och de flesta finns i åldersgruppen 19-49 år. Bland de äldre och inne på länets äldreboenden är smittspridningen fortsatt låg, meddelar Region Skåne på fredagen.

Totalt vårdas 14 patienter med covid-19 på sjukhus, tre av dem är inlagda på intensivvårdsavdelning.

– Det är glädjande att smittläget i Skåne är så pass stabilt som det är och att vi i dagsläget inte ser tecken på några större utbrott. Jag vill rikta ett stort tack till alla invånare i Skåne för flera månaders uppoffringar i vårt gemensamma arbete för att begränsa smittspridningen. Men även om läget är stabilt i Skåne just nu så gäller det att fortsätta hålla i och hålla ut ett tag till, säger smittskyddsläkare Eva Melander i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet