Se bygget av den nya skejtparken i Köpenhamn. Foto: TV2 Lorry

Stapelbäddsparken får utmanare på andra sidan bron

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Köpenhamn pågår just nu bygget av det som kommer att bli världens längsta skejtpark. Banan blir omkring en kilometer lång och väntas locka entusiaster från hela världen.

Stapelbäddsparken i Malmö har under mer än ett decennium varit en självklar destination för brädåkare från båda sidorna om Öresund men snart står en dansk utmanare värd namnet klar. I Høje-Taastrup växer just nu ett nytt område fram nära tågstationen. Där ska det finnas grönområden, lekplatser, en kyssbänk och världens längsta skejtpark.

– Jag hoppas att den kommer samla folk som kan åka skateboard, scooter och rullskridskor. Detta blir en samlingspunkt för alla, säger Lars Bloch, VD för Høje-Taastrup C.

Långa arbetsdagar

Balder Lehmann är chef på bygget och åker själv skateboard. Han menar att det är ett tidskrävande projekt de gett sig in på.

– Många traditionella hantverkare vill gå hem vid klockan två men vi får ibland stanna till kvällen för att få till finishen som ska vara helt slät, säger han.

Parken beräknas vara klar i november i år och Balder Lehmann väntar sig besök från många skateboardåkare från hela världen.

– Jag är säker på att det kommer människor från hela Danmark, men också från andra länder, som vill prova den här banan. Den är unik och inte något du ser i skejtmiljöer runt om i Europa. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.